Qui som?

Aquest bloc preten donar transparència i visibilitat a la realitat existent d’una xarxa de persones de la ciutat de L’Hospitalet interessades en la societat digital.

Club Infantil i Juvenil de Bellvitge


El club té la finalitat d’educar en valors a infants i joves del barri de Bellvitge en el seu temps lliure, i esdevenir un espai de formació i participació comunitària amb voluntat de transformació i inclusió social.

Aquesta entitat es coneix al barri amb el nom de “Club Rojo” pel color de la seva façana.

El Punt Omnia el trobareu a la primera planta, i porta a l’entitat des del 1.999, ara fa 10 anys, quan es va iniciar el projecte Xarxa Òmnia.

Al Punt Omnia del Club Bellvitge treballem amb infants, joves, adults, gent gran i persones amb discapacitat psíquica i/o física, per a les quals disposem de materials i programes específics. També us podeu adreçar associacions i entitats, comerços i demanar formació adaptada a les vostres necessitats. Farem tot el possible per a assolir els vostres -i per tant, els nostres- objectius.

Actualment, hi ha una persona encarregada de la dinamització del Punt, la Cristina.

Punt Òmnia El Gornal


Des de l’any 2005, el centre socio-digital del Gornal acull a veíns i veïnes del barri i rodalies amb la finalitat de cubrir les necessitats socials, laborals i culturals en termes digitals. Els seus usuaris tenen edats compresses entre els 3 i els 77 anys. Tenen el seu espai entitats com ara ADFYS (disminuïts psíquics), Bocins (esplai infantil), Lachó Bají Calí (associació gitana) i PIGAD (d’ajuda al ex-toxicòman).

Està ubicat a l’Hotel d’Entitats de Gornal, en coordinació amb els altres serveis del barri. Com la resta de telecentres de la Xarxa Òmnia treballa per evitar l’exclusió d’aquelles persones més vulnerables a l’avanç de les tecnologies digitals.

La persona responsable del centre ara mateix és l’Enric Mangas.

Punt Òmnia JIS/Arrels


Des del 1999 l’especialitat del Punt Òmnia JIS/Arrels de la Torrassa és la formació des de zero, dirigida a persones que mai han tocat un ordinador i adaptant a la nostra quotidianitat l’entorn de les TIC. Hi ha 2 tipus d’espais diferenciats: els espais Formatius (Tallers i Grups de Treball) i els espais d’Aula Lliure (consultes, proveïment de programari lliure, actualitzacions i petites reparacions, etc.). I per supossat s’ofereixen espais per les entitats del propi territori.
Sobretot, mentre aprenem, mirem de passar-nos-ho bé i de crear plegats quelcom que contribueixi a enriquir les nostres vides i la del nostre barri! El Punt Omnia JisArrels és, doncs, un lloc de trobada a La Torrassa i barris veïns de L’Hospitalet: actualment pots participar en la realització de la revista local Els Nostres Barris, en l’exposició vídeo-fotogràfica permanent El Mosaic del Barri, i en els diversos grups de Memòria Històrica i Blocs associatius.
Absolutament tothom pot accedir a Òmnia: qualsevol edat, sexe o procedència. Només és necessària una condició: el bon humor. Som una comunitat d’aprenentatge, funciona l’ajuda mútua: l’aprenentatge i ritme es comparteixen i el paper de “professor@” és intercanviable: els dinamitzador@s que trobaràs al Punt som persones educadores que acompanyem en el viatge.
En Roberto i la Mila dinamitzen el Punt (amb molt de carinyo).

Una resposta a “Qui som?

 1. La Fundación “La Paz es Posible”, entidad creada sin ánimo de lucro que promueve una Cultura de Paz y Bienestar Personal, está realizando, en colaboración con los Ayuntamientos y Asociaciones de toda índole, unas jornadas en toda Cataluña sobre El Bienestar Personal (gratuitas), y que consisten una serie de video-proyecciones públicas, talleres y otras muchas actividades sobre este tema.

  Estáis invitados a asistir, el próximo Viernes 8 de Abril de 2011, a las 19:00 hrs., a una video-proyección en el Centro Cultural Collblanc – La Torrassa, situado en el municipio de L’Hospitalet de Llobregat. La entrada es totalmente gratuita.

  La dirección del lugar donde se celebrará el acto es:

  Lugar: Centro Cultural Collblanc – La Torrassa
  Dirección: C/ Mare de Déu dels Desemparats, 87
  Municipio: L’Hospitalet de Llobregat
  Parada de Metro: Torrassa (L1)

  El objetivo primordial de este evento es transmitir una cultura de Paz basada en el Bienestar Personal. En cuanto al evento de próximo Viernes 8 de Abril, comentaré que el ponente principal del acto es el Sr. Prem Rawat (Galardonado con el título de Embajador de La Paz por la Universidad de la Paz de Brasil – UNIPAZ). Fue invitado a realizar conferencias en EEUU y Europa por primera vez en el año 1971, y a partir de entonces, se ha dirigido a cientos de miles de personas de más de 80 países; a dado conferencias en el edificio de Las Naciones Unidas de Bangkok, en varias universidades del mundo, entre ellas Harvard, Salamanca y Nova University y también en otras instituciones de prestigio como El Fórum de Las Culturas De Barcelona, El Parlamento Italiano y el Parlamento Europeo.

  Hablar del extenso programa de actividades del Sr. Prem Rawat haría interminable esta carta, pero es el carácter profundamente humano de su mensaje, que consideramos de interés público, la razón de nuestra propuesta.

  Si lo deseáis, podéis obtener más información en las siguientes páginas web:

  http://www.wopg.org

  http://www.lapazesposible.org

  Espero que esta invitación sea de vuestro interés, así como la posibilidad de hacer llegar a las personas la posibilidad de que la paz en sus vidas es una realidad y no simplemente meras palabras e ideas que se desvanecen con el paso del tiempo.

  Atentamente,

  JUAN MANUEL MENDOZA GONZÁLEZ.
  (Fundación “La Paz es Posible”)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s