Retallada retroactiva als Punts Òmnia: La Internet social desinflada.

Un dels cartells que es poden veure aquests dies a la nostra ciutat,
denunciant la retallada de servei als Punts Omnia.

Els vuit Punts Òmnia de la ciutat de l’Hospitalet van rebre una notificació del Govern de la Generalitat durant la primera setmana del mes de juliol: “per motius d’interès públic” se’ls aplica una retallada de “192 hores a realitzar entre els mesos d’octubre a desembre”.

La retallada del 10% aplicada als Punts Òmnia de Catalunya es tradueix a la pràctica en una retallada retroactiva i s’ha d’aplicar concentradament entre els mesos d’octubre a desembre d’enguany, el que suposa gairebé un 50% de retallada concentrada en un sol trimestre (el primer del ‘curs escolar’).

Els acomiadaments del personal tècnic que treballa dinamitzant aquests  Punts -recordem que els Punts Omnia són telecentres que ofereixen als barris accés  a Internet i formació TIC de forma gratuïta i ininterrompuda des del 1999-, ja han començat i es manté una situació incerta per després de l’estiu.

El més greu és que la programació del nou curs 2010.2011 als Punt Omnia està ferida de mort. Una retallada retroactiva i concentrada com la que es planteja, suposa obrir la porta a retallades dràstiques en els horaris, reducció d’espais formatius ofertats i en definitiva, tancaments per part de les entitats subcontractades que -ofegades- no podran fer front a la nova situació, mantenint el mateix servei i en les mateixes condicions. En definitiva,  hem de pensar: a qui perjudica aquesta retallada?

Perquè, a qui se suposa que els Punts Omnia li han de retallar el servei? Als grups de nens i nenes que venen amb el seu Casal? Als grups de jubilats que estan aprenent a fer servir Internet i a moure el ratolí? A les persones aturades que venen a buscar feina per Internet? Al grup de mestresses de casa que per primer cop es permeten una formació? A les persones usuàries dels serveis socials de la ciutat, que tenen en els Punts Òmnia un recurs de lleure i formatiu imprescindible ? A les persones discapacitades que es troben còmodes en aquests espais sense pressió? …

El discurs de la modernitat que adopta qualsevol polític i política de torn, no  deixa de parlar de la importància de les TIC i d’Internet, com a claus del desenvolupament social del país però sovint oblida a les persones. Si les retallades són en formació, -formació que precisament fa augmentar la seva demanda-, de què estem parlant?…  Empobrir un servei com el que ofereixen als Punts Òmnia de l’Hospitalet, atempta contra els drets bàsics a nivell de ciutadania i, recentment segons la Unesco, contra un dret humà universal: l’accés a Internet i a saber què fer amb Internet, veritable escletxa digital -i social- dels nostres dies.

Cartells Anti-Retallades Òmnia per descarregar en PDF:

NO A LES RETALLADES SOCIALS

NO A LES RETALLADES SOCIALS 2

NO A LES RETALLADES SOCIALS 3

Fotografia de la passada Cercavila Anti-Retallades del 20 de juny
a l'Hospitalet, al seu pas per la Ronda de la Torrassa, una de les
seus que acull un dels vuit punts Omnia de la ciutat afectats.

10 respostes a “Retallada retroactiva als Punts Òmnia: La Internet social desinflada.

 1. Laura Solana

  Quina vergonya. Començo a pensar que a l’escola dels rics no ensenyaven a retallar, perquè no agafen la peça correcta, ni saben fer anar les tisores. Al final, i com sempre qui ho acaba pagant són les persones amb menys recursos, les entitats amb menys recursos, el veïnat més necessitat, etc.
  I sembla que ens entra por alhora d’arreplegar força i lluitar. No hem vist V de Vendetta?
  Punts Òmnia, espero que us uniu, feu pinya i us indigneu davant de qui toca. Si no ho feu els esteu deixant guanyar.

 2. alumna

  Endavant amb la lluita!
  Els Punts Òmnia són necessaris als barris perquè ens doneu petits espais on aprendre d’informàtica, però també de conèixer als veïns i fer xarxa.
  Us defensarem!

 3. Sincerament se’m regiren les tripes pensant en aquesta maniobra anti social que vol portar ha terma el nostre governt” ,”per motiu economic,”desfent el segment primari i secundari que conforma la gent,del hospitalet mes umil..¡.prou d’aquesta bestiesa!! i returneu l’ il.lusiò que és nostre de pares a fills. aquest ordeno i mando es fet ha dit demanera gens reflexiva.

  aguila negra

 4. antonia torrens

  Estic completament d’acord amb l’opinió d’Aguila Negra, ja que sóc una de les persones que als meus 76 anys, puc presumir de que gràcies als dinamitzadors del Punt Omnia Jis Arrels de la Rda.de la Torrassa, 105, he ampliat els meus coneixements d’informàtica. Uns coneixements que em fan sentir amb il-lusió per seguir aprenent i no quedar reduïda al no res. Les classes que s’imparteixen en aquests Centres ens ajuden molt ja que majoritariament les persones que hi anem som grans i que per diversos motius quan corresponia no varem tenir l’oportunitat d’estudiar i ara per nosaltres aquesta ocasió de posar-nos al dia amb les noves tecnologies, ens esperonan ha anar endavant i dintre de les nostres possibilitats, treballar si cal, en benefici del nostre barri. Les retallades que ens anuncien creiem que és un pas enrera, ja que a La Torrassa malauradament durant molts anys no hem pogut presumir d’haver-nos beneficiat de gaires coses
  i ara només demanem seguir anant a classe com fins ara . Es això una cosa reprobable?.

  Antònia Torrens

 5. pep

  Soc el pepet i penso que tenim que moltes coses per que abans que acabi el any tinguem las coses clares per andaban i que no esperem a ultima hora
  com sempre lluitem tots junts i no esperem que su portin a casa
  fem difusió de totes les maneres possibles

 6. benito uson barcelo

  No deixo de pensar en las retallades i no estic d’acord en les coses que diuen els politics, de que tot va malament i que es digui que retallen totes les coses que el poble té de benestar i que tant ha costat tindre-les per tothom i que ara les retallen, com la educació, sanitat, les ajudes per la gent gran, cultura, casals i un grapat d’avantatges i drets que en conjunt formen la convivència de tot un poble.
  Tenir un benestar per tots els homes i dones d’aquest país
  es pot arreglar, fent un esforç de tots i que no sempre recaigui sobre les families més febles i que tingui menys recursos i sempre en les coses que més es nessiten com l’educació, la sanitat ,cultura.

 7. silvia pascual ramos

  Señores del Gobierno; con la edad mi entendimiento se vuelve espeso:

  1º.- Se les llenó la boca con INTERNET PARA TODOS
  2º.- Conducta ejemplar; voluntarios de la 3ª edad dan clase en la
  carcel de mujeres “WAD RASS” en Catalunya.

  Y ahora vienen mis dudas: ¿que ha pasado? ¿ya tienen lo que querian ¿tan poco les importamos la 3º edad, que aparte de recortes, recortan MAS? ¿HAN PENSADO ALGUNA VEZ QUE TODAS LAS PERSONAS ENGLOBADAS EN LA 3ª EDAD ” JUVENTUD ACUMULADA” SOMOS CASI MAYORIA? ¿QUE HARIAN SI NUESTRO VOTO FUESE NULO?

  Vdes. ¿están en contra de la EUTANASIA?

  Entonces ¿por qué tantas cortapisas?

  Déjennos crecer, saber, documentarnos, mirar el mundo a través de otra ventana, llegar a lo inimaginable.

  Se están cargando el voluntariado en cárceles, centros, etc. etc.

  SI DE VERDAD ESTAN EN CONTRA DE LA EUTANASIA, NO NOS MATEN INTELECTUALMENTE.

  DEJENNOS VIVIR DIGNAMENTE, Y MORIR EN PAZ

 8. El domingo iba a casa en el metro y a mi lado había una pareja de mi edad (la 3ª) hablando de sus cosas, pero en un momento determinado la conversación giró en torno a INTERNET, agudicé el oido cundo sus comentarios me llenaron de cierta ternura. El señor había estado cuarenta años escribiéndose con su hermano que estaba en Argentina, y ahora desde INTERNET hablaba todos los días con él y además lo veia a través de la cámara que le habian instalado sus hijos, se emocionaba cuado comentaba que conocia a sus sobrinos, a los hijos de sus sobrinos y que a su manera, habia participado de las bodas y bautizos familiares.

  Los señores de nuestros gobiernos (todos) no viajan en metro ni autobús, no saben como piensan y sienten los ciudadanos en general, pero en particular los que ya hemos llegado a la jubilación, tenemos la necesidad de sentirnos vivos, ilusionados, saber, aprender, llorar de alegria cuando tienes logros.

  Una recomendación: Viajen en transporte público, escuchen, observen, analicen, y…… después si su conciencia se lo permite, sigan cortando y cortando NUESTRAS ILUSIONES

 9. Retroenllaç: Entrega de signatures anti-retallades als Punts Òmnia… I els millors desitjos pel 2012! « Punt Òmnia JIS/Arrels

 10. manuel

  Me congratulo por las verdades leidas,y creo que ya tenemos claro de por donde tenian que empezar las RETALLADAS si un Obispo se recorta su pension en un 25% es logico que todos los politicos se recorten las suyas, esto nos daria un plus lo suficiente amplio como para tapar muchisimos huecos y no tocar nada de la tercera edad, porque señores ustedes juegan con fuego y acabaran quemandose en la hoguera que estan encendiedo. Solo con no votar o cambiar el voto tenemos la posibilidad de derrumbar estruxturas, porque entre abuelos y parados tenemos fuerza suficiente. El dia que salga un lider el pueblo se levantara para bien o para mal y que Dios nos proteja,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s