ÈXIT de PARTICIPACIÓ a la II TROBADA FOTOGRÀFICA de la BLOGL’HOSFERA, al BARRI de LA TORRASSA.

Al voltant d’unes 50 persones ens hem trobat avui, dimecres 17 de novembre, a la sortida del metro de Santa Eulàlia pel Pont de la Torrassa. El motiu de reunió ha estat la II Trobada Fotogràfica pels barris de L’Hospitalet, organitzada per la BlogL’Hosfera, projecte en comú dels Telecentres (Punts TIC Omnia) de L’Hospitalet que pretén contribuïr a la construcció d’unacomunitat d igital de L’Hospitalet, de baix a dalt, entre els veïns i veïnes de la ciutat.

 

Si avui algú s’ha sorprès, entre 4 i 6 hores de la tarda, del nodrit i heterogeni grup de persones que amb les seves càmeres fotogràfiques en mà, anaven enfilant els carrers del barri de La Torrassa, i fent fotografies a tort i dret, que sàpiga que s’ha topat amb els fotògrafs i fotògrafes convocades des dels Punts Omnia de La Torrassa i de Gornal, i la BlogL’Hosfera. Algun comentari trobat al carrer ha anat en la línia del: “Mai havíem vist abans tants turistes al barri!”.

L’itinerari previst ha consistit en 9 etapes pel barri, marcades estratègicament en el planell que s’ha repartit entre les persones assistents, a més d’uns petits i pràctics consells per realitzar les fotografies. Veïns i veïnes del barri han introduït històricament cada etapa de l’itinerari, com la Regina, la Maria, la Francina, i molt especialment volem destacar la valuosa presència del bellvitgenc Jaume Valls, que tot i no ser veí del barri de La Torrassa, es coneixia la seva història millor que molts del que sí que ho som en l’actualitat. Com no podia ser d’una altra manera, s’ha recordat el passat anarquista del barri i la posterior repressió franquista. A més a més, hem aprofitat per visitar recursos del barri: els dos Punts Omnia de La Torrassa, el del Jis i el d’Akwaba, i també la XIC, la primera Xarxa d’Intercanvi i de Coneixements creada a la ciutat. Gràcies als seus equips per permetre la nostra provisional ocupació.

A tots i totes les participants de La Torrassa, de Bellvitge i del Gornal i de més enllà, us volem donar les gràcies per haver compartit i creat entre tot@s aquesta festa fotogràfica. Molts ja havíeu participat a la I Trobada del Gornal i Bellvitge, i d’altres us heu incorporat, en aquesta segona ocasió, per primera vegada. A tots vosaltres, veïns i veïnes protagonistes, moltíssimes gràcies.

Moltes gràcies també, al nostre amic Richi, fotògraf professional que hem tingut el luxe de que ens acompanyés i a la nostra amiga Laia, per la seva, sempre, original mirada. I per supossat, moltes gràcies a les dinamitzadores Rosa i Anna  dels Punts TIC Omnia d’Akwaba i de Pubilla Cases-Can Vidalet per incorporar-se activament i la seva contribució amb les entrevistes, i als dinamitzadors Enric, Roberto i Mila per estar i creure des del començament.

…Pròximament publicarem l’ampliació de la crònica, els vídeos i per supossat, totes les fotografies al Mural col.lectiu de “L’Hospitalet i els seus Barris” a Flickr. Esperarem amb il.lusió els vostres comentaris, amb especial carinyo els de la nostra companya co-fundadora Cristina, i us anunciem que la propera i tercera Trobada Fotogràfica es realitzarà a la primavera, i molt probablement, a Pubilla Cases-Can Vidalet.

Salut i Barri!

Equip BlogL’Hosfera

Anuncis

8 Responses to ÈXIT de PARTICIPACIÓ a la II TROBADA FOTOGRÀFICA de la BLOGL’HOSFERA, al BARRI de LA TORRASSA.

 1. Cristina ha dit:

  Moltíssimes felicitats!!! vaig pensar molt en aquesta trobada mentre treballava… sniff. Espero amb impaciència les fotos i les notícies i poder anar a la pròxima trobada.

  Una abraçada molt gran i, novament, felicitats!

  Cristina

 2. manuel cordon ha dit:

  Mi opinión sobre el recorrido del encuentro
  del puente de la torrasa.
  Me parecio bien, he conocido nuevos amigos y lugares,
  que no conocia.

  Manuel

 3. Participé por primera vez en la Trobada Fotogràfica y la verdad lo pasé muy bien, es emocionante ver a un grupo de personas tan numeroso, máquinas fotograficas en mano intentando cada uno conseguir esas fotos de sitios tan conocidos por muchos de nosotros ya que era nuestro barrio, por eso es curioso que sitios que te pasan desapercibidos en la rutina diaria una vez plasmada en una fotografia nos muestre esos detalles y matices que nos hace darnos cuenta de que tenemos cosas intaresantes que mostrar no sólo tenemos que pensar en que son barrios que han sufrido un deterioro importante sino que a pesar de ello tienen su encanto y su interés y eso que no nos dió tiempo a hacer la ruta copleta de haber sido así habriamos ido al Parque de la Marquesa y el Mercado de Collblach y su entorno que podriamos definir creo yo como el buque insignia de nuestros barrios.Resumiendo fue una experiencia que me ha quedado gana de repetir y espero que así sea para tener un mejor conocimiento nuestros barrios.
  Gracias a Punt Òmnia que nos da esta oportunidad de hermanamiento y convivencia entre sus distintos centros. Saludos.
  Antonio

 4. juan rodriguez ha dit:

  Efectivamente la participación fué todo un exito por la colaboración y la asistencia de personas interesadas en la trobada fotográfica, aunque se nos hizo un poco tarde y no se pudo hacer todo lo prvisto, esperamos que en un futuro proximo podamos incrementar el tiempo .
  por mi parte muy bien .
  Saludo a todos los participantes.
  Juan rodriguez

 5. jose maria ha dit:

  Una muestra de lo que puede hacer a pequeña escala el tejido asociativo de la ciudad de hospitalet, y con el merito añadido de que era una salida ludica sin ningun interes personal ni personalistas, ya que los protagonistas fuimos todos los que asistimos.

 6. Vicen ha dit:

  Me perece una salida moy bonita, y muy interesante, unas fotos muy bonitas, Enhorabuena!

 7. benito uson barcelo ha dit:

  Fue una tarde muy emotiva y constructiva para todos y
  para mi,pues es la primera vez que hago un rally fotografico del barrio,donde naci y me crie y tambien por ver edificios interesantes y con historia, pues pasas cada dia ,delante y no te fijas en ellos hasta que no haces,una acciòn conjunta con personas que te expliquen la historia del barrio a través de los años.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: